Skip to content Skip to footer

Wat is de de metaverse Roblox?

Hier is een interessante statistiek: in 2020 heeft meer dan de helft van de Amerikaanse kinderen onder de 16 Roblox gespeeld, maar velen weten nog steeds niet wat Roblox is.

Maar nu brandt de wereld met Roblox-warmte. Grote kranten zoals The Wall Street Journal, The New York Times en CNN verslaan plotseling Roblox. Google-zoekopdrachten naar Roblox-aandelen schoten in maart omhoog en zelfs beroemdheden als Reese Witherspoon maakten er grappen over. Maar je weet misschien niet waarom Roblox in 2021 een hype was.

Wat is ROBLOX?

Roblox is een online platform en etalage waar gebruikers games kunnen spelen. Roblox is geen game, het is een plek waar mensen games spelen die door andere ontwikkelaars zijn gemaakt. In die zin is het meer een pc-platform Steam dan een online kinderspel.

Wat Roblox onderscheidt van elk ander bedrijf in de game-industrie, inclusief winkelpuien zoals Steam, is dat alle games door gebruikers worden gemaakt. Op Roblox komt het plezier niet alleen van het spelen van games, maar ook van het maken ervan. Deze spellen zijn niet officieel ontwikkeld door Roblox Corporation, maar door gebruikers van het platform. Momenteel zegt de officiële website dat de gebruikers meer dan 20 miljoen games op het platform hebben gepubliceerd.

Waarom hebben veel mensen het over ROBLOX?

Omdat iedereen, inclusief kinderen, veel geld kan verdienen op het platform. Sommige ontwikkelaars kunnen tot $ 1 miljoen per jaar verdienen door inkomsten te genereren met hun games. Hoewel Roblox en al zijn spellen gratis beschikbaar zijn, zullen veel kinderen Roblox-spellen kopen en een virtuele valuta genaamd Robux gebruiken om esthetische items te kopen. Roblox-ontwikkelaars krijgen een deel van deze deals in de vorm van Robux. Zodra ontwikkelaars genoeg geld hebben verdiend in Robux, kunnen ze Robux omzetten in echt geld met behulp van een programma genaamd Developer Exchange (ook bekend als DevEx).

Het zijn niet alleen individuele ontwikkelaars die geld verdienen. De waarde van het Roblox-bedrijf zelf is verrassend hoog. Roblox Corporation ging woensdag naar de beurs, wat betekent dat het is begonnen met de verkoop van zijn aandelen. Het aandeel ($RBLX) beleefde een geweldige eerste dag, beginnend bij de referentieprijs van $45 en het sluiten op $69,50 per aandeel. Volgens The Wall Street Journal zal het bedrijf uiteindelijk een marktwaarde hebben van ongeveer $45 miljard. Om je een idee te geven van hoe groot dit is: Epic Games, maker van de razend populaire software Fortnite en Unreal Engine, werd eind 2020 gewaardeerd op $ 17,3 miljard. (Epic Games is nog steeds een privébedrijf.) Het succes van Roblox op de markt, in combinatie met het feit dat de Roblox-economie bijna volledig wordt gerund door jonge mensen die veel geld kunnen verdienen, heeft veel belangstelling gewekt.

 

Hoe populair zijn ROBLOX-spellen?

In sommige gevallen erg populair. Adopt Me!, een dierensimulatiespel waarmee kinderen dieren kunnen kopen en verzorgen, stond in april 2020 bovenaan bij meer dan 1,6 miljoen gelijktijdige spelers en is meer dan 20,4 miljard keer gebruikt door spelers, aldus de ontwikkelaars. (De ontwikkelaar heeft het nummer van de unieke login niet bekendgemaakt). Een ander spel genaamd Brookhaven heeft momenteel de meeste gelijktijdige gebruikers, met meer dan 420.000 mensen die het spelen bij de lancering.

Wie maakt ROBLOX-spellen?

Iedereen kan games maken op Roblox. Het platform biedt jongeren een manier om hun game-ideeën tot leven te brengen. Het doet dit door een reeks spelontwikkelingsprogramma’s aan te bieden die bijna iedereen kan leren gebruiken, inclusief kinderen. Als de game aanslaat, hebben deze ontwikkelaars het potentieel om op te schalen, omdat Roblox het ook gemakkelijk maakt om je creatie om te zetten in een online multiplayer-game.

Deze spellen gebruiken een scripttaal genaamd Lua, die gemakkelijker te leren is dan de meeste andere programmeertalen. Het bedrijf biedt ontwikkelaarsforums waar makers problemen kunnen oplossen en nieuwe vaardigheden kunnen leren. Met Roblox hoeven ontwikkelaars zich geen zorgen te maken over logistieke problemen zoals het opzetten van servers; ze maken gewoon games en spelers kunnen hun games spelen via online multiplayer. De diepgang van het maken van een game is aan elke ontwikkelaar.

 

roblox spellen

Hoe ziet een normaal ROBLOX-spel eruit?

Het eenvoudigste antwoord hierop is dat er geen “gemiddeld Roblox-spel” is. Roblox is een platform waar mensen alles kunnen maken wat ze willen. Er is een grote verscheidenheid aan games, van platformgames voor één speler tot first-person shooters. Dat gezegd hebbende, de meest populaire spellen zijn meestal simulatoren, waarin mensen verschillende scenario’s naspelen, zoals naar school gaan of een pizzeria bezoeken.

Is ROBLOX gratis?

Het platform en de games erop zijn gratis te downloaden. Roblox-spellen kunnen echter cosmetische, skin- of andere upgrades bieden voor in-game aankopen. In “Adopteer mij!”, adopteert en zorgt de speler bijvoorbeeld voor huisdieren, en kinderen kunnen eieren voor huisdieren kopen

zijn roblox spellen gratis

Wat is de toekomst van ROBLOX?

De kleurrijke en grillige wereld van Roblox is al lang geïsoleerd van de game-industrie. Sinds de oprichting in 2006 is het bedrijf op de een of andere manier teruggebracht tot een relatief onbekend publiek voor “kinderspel”. In de loop van de tijd is het bedrijf steeds sterker geworden en ondersteunt het jonge ontwikkelaars bij het ontwikkelen van de games die ze op het Roblox-platform distribueren.Hierdoor heeft het bedrijf een platform gecreëerd dat fungeert als een parallelle game-industrie. Roblox heeft zijn eigen games, zijn eigen ontwikkelaars en zijn eigen conferenties

De huidige waardering van het bedrijf geeft veel van de makers van het platform een gevoel van optimisme. Sinds het grote bedrijf naar de beurs is gegaan, praten sommige ontwikkelaars al over het kopen van hun eigen aandelen. Alex Hicks, mede-oprichter van Roblox-studio Red Manta, vertelde Polygon dat hij enthousiast was over de beursgang omdat het “zeker meer aandacht voor de studio zal trekken”. Hij vervolgde: “Veel kinderen weten al wat Roblox is, maar voor de oudere demografie zijn ze gewoon aan het rommelen.” Roblox is al een tijdje in ontwikkeling en het is waarschijnlijk dat de makers ervan meer erkenning zullen krijgen in de toekomst.

Leave a comment

Sign Up to Our Newsletter

Ritatis et quasi architecto beat

This Pop-up Is Included in the Theme
Best Choice for Creatives
Purchase Now