Skip to content Skip to footer

Een beginnersgids voor de Metaverse Decentraland

Virtueel gamen is misschien wel een van de meest opwindende use-cases voor blockchain. De mogelijkheid om verifieerbaar en traceerbaar eigendom toe te wijzen aan in-game items voor spelers breidt de gamewereld uit en integreert deze met de echte economie. Dit idee is populair geworden en maakt de ontwikkeling mogelijk van games zoals Decentraland (MANA), een van de eerste gedecentraliseerde metaverse games.

In deze beginnershandleiding voor Metaverse-games leren we hoe je games kunt spelen in Decentraland.

Wat is een metaverse spel?

De Metaverse is een zich snel ontwikkelende nieuwe ruimte geworden, die nieuwe virtuele werelden voortbrengt. Voordat we gaan kijken hoe we Metaverse-spellen kunnen spelen, moeten we begrijpen wat Metaverse is en wat een Metaverse-spel is.

De Metaverse is een proxy digitale realiteit die augmented, extended en virtual reality combineert, waardoor mensen digitaal kunnen spelen, “leven” en werken.

Simpel gezegd, de metaverse is een virtuele versie van de echte wereld waarin we leven.

Dus wat is een metaverse spel?

Gamen in de Metaverse is een methode die spelers gebruiken om in realtime met anderen te communiceren terwijl ze zichzelf voorstellen als avatars via online applicaties of games. Activiteit in Metaverse-games weerspiegelt activiteit in de echte wereld.

Metaverse-games zijn een mix van open-wereldgames, crypto-assets, virtual reality, livestreaming en sociale media. In tegenstelling tot de digitale games van vandaag, gebeuren metaverse games in realtime. Dit betekent geen game-overs, pauzes of resets.

Om een metaverse game als Decentraland met succes te spelen, hebben spelers een snelle internetverbinding en een virtueel apparaat nodig voor een meeslepende ervaring.

 

Metaverse Decentraland op laptop

Wat is Decentraland?

Decentraland, gemaakt in 2017 en open voor het publiek in 2020, is tegenwoordig een van de meest populaire metaverse-games geworden.

Decentraland is een NFT-gecentreerd, op verdienen te spelen blockchain-spel waar spelers hun eigen programma’s en landschappen kunnen bouwen, de habitats van andere gebruikers kunnen verkennen en zelfs hun virtuele activa kunnen verhandelen om inkomsten te verdienen. Gebouwd op de Ethereum (ETH) blockchain, kunnen spelers ook digitale landen, virtueel onroerend goed (in de vorm van NFT’s) creëren en deze verkopen als de in-game valuta MANA.

Virale verhuurders kunnen hun eigen creaties bouwen en deze op hun percelen tentoonstellen zodat anderen ze kunnen zien. Bovendien kunnen spelers land kopen op de officiële marktplaats van Decentraland of op secundaire NFT-marktplaatsen zoals OpenSea.

Koop land- en in-game-aankopen met MANA of andere ondersteunde tokens. Landen op Decentraland zijn ook beperkt tot 90.000, waardoor schaarste ontstaat om de potentiële waarde van LAND NFT’s te vergroten. Landeigenaren met meer dan één stuk land kunnen grotere percelen creëren door aangrenzende gronden te combineren tot landgoederen.

Vanwege zijn metaverse look en feel is Decentraland enorm populair geworden onder crypto-savvy investeerders en gamers.

Dus, hoe speel je Decentraland-spellen op de Metaverse? Laten we in meer duiken.

Vereisten om decentraland te spelen?

Voordat je Decentraland kunt spelen, heb je een computer nodig met minimaal 4 GB RAM, een quad-coreprocessor, een goede videokaart, een bijgewerkte Chrome- of Firefox-browser, een internetverbinding met een downloadsnelheid van minimaal 10 MB, en Een MetaMask-portemonnee.

Het spelen van Decentraland op een oude (niet-gaming) laptop zorgt ervoor dat je de vroege stadia van de Metaverse niet volledig ervaart.

Je moet ook de in-game cryptocurrency van Decentraland, MANA, bezitten. Spelers kunnen MANA gebruiken om items zoals wearables, collectibles en lands in-game te kopen.

Naast MANA wilt u misschien ook wat LAND NFT’s kopen om u op weg te helpen. De LAND-tokens die je bezit, zijn echter niet per se vereist om het spel te spelen. Je kunt MANA gebruiken om LAND in Decentraland te kopen en er alles op te bouwen wat je maar wilt. Net als in het echte leven kan uw LAND in waarde stijgen en kunt u ervoor kiezen om deze te verkopen of te verhuren.

welkom bij decentraland

U wordt gevraagd om met de portemonnee of als gast te spelen. Voor het doel van deze gids zullen we ervoor kiezen om met de portemonnee-optie te spelen.

Maak verbinding met je MetaMask-portemonnee en duik erin.

Als u al een account heeft, wordt u gevraagd om in te loggen. Als u nog geen account heeft, wordt u gevraagd een account aan te maken met uw portemonnee. Nadat je succesvol bent ingelogd, moet je een avatar maken om te spelen.

U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan functies, zoals hoofd, lichaam, topjes, schoenen en accessoires. Je kunt ook artikelen van de markt kopen als je dat wilt.

Nadat je je avatar hebt aangepast, klik je op Gereed en ga je verder met het kiezen van een naam voor je avatar.

metaverse decentraland avatar profiel

Klik na het kiezen van een avatarnaam op Volgende. Je wordt op Genesis Square gedropt samen met andere nieuwe spelers die net aan hun reis beginnen.

Er is ook een tutorial over hoe het spel te spelen. Blijf deze tutorial volgen totdat je het spel onder de knie hebt, want het zal je de basis leren. U kunt ook op de knop “Verkennen” drukken om verschillende evenementen en plaatsen, enz.

Ontdek Decentraland Metaverse Game

metaverse decentraland marketplaces game

Decentraland heeft zijn eigen unieke marktplaats waar spelers in-game virtuele activa kunnen verhandelen en beheren. Als speler kun je de marktplaats gebruiken om percelen, landgoederen, wearables, unieke avatarnamen te verkopen, je landtitel over te dragen en meer.

Gebruikers kunnen ook beschikbare kavels op Decentraland bekijken en kopen op de marktplaats.

Het basisidee achter metaverse games zoals Decentraland is om deel te nemen aan de virtuele wereld en de in-game economie om cryptocurrency te verdienen. In het geval van Decentraland kun je bijvoorbeeld cryptocurrency verdienen door virtueel land of onroerend goed te kopen en te verhuren voor evenementen. Je kunt ook je eigen evenementen organiseren en er zo nodig inkomsten mee genereren.

Metaverse-games zijn ontworpen om op meerdere manieren alternatieven voor de echte wereld te bieden door individuen in staat te stellen te creëren, bouwen en investeren om hun tijd en energie te gelde te maken.

Hoewel de meeste huidige Metaverse-games de neiging hebben om zich te concentreren op het genereren van inkomsten, kunnen toekomstige iteraties meer games en minder inkomsten opleveren, wat mogelijk meer individuen uit de niet-crypto wereldwijde gaminggemeenschap naar het ecosysteem van Metaverse-games trekt.

Leave a comment

Sign Up to Our Newsletter

Ritatis et quasi architecto beat

This Pop-up Is Included in the Theme
Best Choice for Creatives
Purchase Now