Skip to content Skip to footer

Ethereum & NFT – The Sandbox & Metaverses?​

Ethereum & NFT - The Sandbox & Metaverses?

Bouw en deel je eigen game-ervaringen met NFT Terrain en verken virtuele werelden met Snoop Dogg en The Smurfs.

 

De Metaverse is hier!

Sinds Facebook zijn naam veranderde in Meta en zijn eigen visie op de ruimte onthulde, zijn de opwinding en speculatie rond de toekomst van het meeslepende internet geëxplodeerd – maar cryptocurrency-makers bouwen de Metaverse al jaren.

Een van de meest verwachte projecten in de ruimte is The Sandbox, een op Ethereum gebaseerd videospel waarmee gebruikers een stukje van de wereld kunnen bezitten in de vorm van een niet-fungible token (NFT) – ze kunnen deze LAND-plots gebruiken om te creëren en zelfs geld verdienen met op maat gemaakte games en locaties. Het is vergelijkbaar met Decentraland, maar met een meer unieke videogame-achtige look en feel.

Na een aantal jaren van ontwikkeling is The Sandbox eindelijk bijna uitgebracht, samen met beroemdheden en merken als Snoop Dogg, Adidas, The Walking Dead en Ubisoft. Hier leest u hoe The Sandbox werkt, hoe u mee kunt doen en welke bekende gezichten u in de komende Metaverse kunt tegenkomen.

The Sandbox? Wat is het precies?

Sandbox is een videogame in een open wereld op pc, Mac en mobiele apparaten waarmee spelers vrijelijk een kaart kunnen verkennen die is samengesteld uit duizenden unieke ervaringen. Het is een beetje zoals Microsoft’s hit Minecraft, met blokkerige karakters en een 3D-wereld die lijkt op retro gamepixels, maar de sandbox zal een blijvende en gedeelde online kaart hebben.

Het zijn echter niet de oorspronkelijke ontwikkelaars van de game die de meeste locaties en gameplay op de kaart hebben gemaakt. Elke LAND-tegel in het spel is een NFT die kan worden gekocht en gebruikt om aangepaste ervaringen te creëren. Sommige zullen worden gerund door merken of gemeenschappen, terwijl andere afkomstig kunnen zijn van individuele makers die hun eigen persoonlijke ruimte willen creëren in deze metaverse wereld.

We zullen waarschijnlijk virtuele evenementen in de wereld van The Sandbox zien, zoals bevestigingsevenementen voor artiesten van Snoop Dogg en Warner Music Group, evenals NFT-lanceringsfeesten en andere live-ervaringen. Het zou een meeslepende hub kunnen worden voor de bredere Web3-gemeenschap.

Metaverses, whuaat?

Metaverse verwijst naar een toekomstige, meer meeslepende versie van internet, die naar verwachting zal worden ervaren door het delen van avatars in 3D-ruimte. Voorstanders van deze potentiële toekomstige online wereld geloven dat we zullen socializen, winkelen, spelen en zelfs werken in virtuele wereldomgevingen.

Dat gezegd hebbende, is de term “metaverse” en hoe deze daadwerkelijk zal ontstaan, nog enigszins vaag. Voor cryptocurrency-bouwers betekent de metaverse een reeks op blockchain gebaseerde werelden die open, interoperabele technologie gebruiken. In deze omgevingen kunnen NFT-middelen zoals avatars, virtuele kleding en andere items in verschillende werelden en games worden gebruikt.

NFT van toonaangevende verveelde aap

NFT's, LAND en toekomst beeld

NFT’s fungeren als eigendomsakte voor items, inclusief digitale goederen zoals illustraties, video’s, profielfoto’s en videogame-items. Gaming is een groeiend gebied van de bredere NFT-markt, terwijl andere games zoals Axie Infinity en Zed Run ook NFT’s gebruiken voor in-game assets.

Voorstanders van Web3 benadrukken het potentieel van een open, interoperabele Metaverse gebouwd op blockchain-technologie, maar het is onduidelijk of techreuzen die de ruimte betreden die ambities hebben zoals Meta – ondanks dat de toewijding van het bedrijf aan NFT’s inderdaad werd benadrukt in de demo. Meta en andere grote gecentraliseerde spelers zouden zich in plaats daarvan kunnen concentreren op meeslepende virtual en augmented reality (VR/AR)-ervaringen, maar met beperkte interoperabiliteit.

Hoe werkt Land?

LAND is een virtueel terrein dat The Sandbox percelen noemt, en de kaart is enorm: 166.464 individuele percelen in de wereld. Elk wordt vertegenwoordigd door een Ethereum NFT en kan vrij worden verhandeld en doorverkocht op marktplaatsen zoals OpenSea. Er zijn percelen van verschillende groottes, waaronder landgoederen, die plaats bieden aan grotere locaties en ervaringen.

Als je een LAND bezit, kun je er alles op bouwen wat je wilt: interactieve games, virtuele vergaderruimtes en meer. Sandbox introduceert bouwtools waarmee makers terrein kunnen ontwerpen en gamemechanica kunnen bouwen, en je kunt er zelfs voor kiezen om inkomsten te genereren met de ervaringen die je creëert. Je kunt ook veel land kopen en het aan andere bouwers verhuren als je wilt.

Wat is er zo speciaal aan?

We hebben de volledige ervaring nog niet tot leven zien komen, maar een deel van wat sommige mensen enthousiast maakte over The Sandbox was de mogelijkheid om een persoonlijke ruimte te hebben in een gedeelde gamewereld. Je kunt zwerven en toegang krijgen tot ruimtes die door andere gebruikers zijn gemaakt, rondhangen en socializen – plus het aanpassingsaspect betekent dat de gamewereld kan blijven veranderen en veranderen.

Voor makers is het een kans om games te maken en deze met andere spelers te delen. Het is ook een potentiële kans om geld te verdienen voor landeigenaren. Voor fans van de NFT- en Web3-gemeenschappen biedt het een gedeelde ruimte om cultuur op te nemen en te communiceren met anderen die hetzelfde doen.

Wat is er te vinden in the Sandbox

The Sandbox heeft de afgelopen jaren geleidelijk een groeiende lijst met partners verzameld en het is een echt gewild pakket voor franchises, merken en beroemdheden.

We hebben Snoop Dogg, Adidas, The Walking Dead en game-uitgever Ubisoft al genoemd. Hier zijn enkele andere partners die in de ruimte bouwen: The Smurfs, Atari, Paris Hilton, Warner Music Group, Women’s World, Deadmau5, Gucci, South China Morning Post (SCMP), gamemaker Square Enix, Metal Band Avenged Sevenfold, Care Bears en TV serie Hell’s Kitchen.

Het is een vreemde combinatie, zo in elkaar gezet, maar door de uitgestrektheid van de wereld en de user-generated aspecten is er veel variatie in de wereld. Crypto-verzamelaars zoals Whale Shark en Pranksy hebben ook een aanzienlijk aandeel, net als crypto-merken zoals Gemini, Binance, Ledger en Socios.

Hoe kun je Sandbox NFT’s kopen?

Hoewel de game zelf nog moet worden gelanceerd, verkoopt The Sandbox al een paar jaar NFT’s, met het oog op een volledige lancering. Het project organiseert af en toe LAND-verkopen waar potentiële deelnemers en investeerders op de primaire markt kunnen kopen, of u kunt naar de secundaire markt kijken om LAND en andere activa te kopen.

Op het moment van schrijven biedt de toonaangevende NFT-marktplaats OpenSea bijvoorbeeld meer dan 100.000 percelen land. Daarnaast kun je andere NFT-middelen kopen om in het spel te gebruiken, zoals avatars en items. Snoop Dogg heeft bijvoorbeeld een reeks 3D NFT-avatars verkocht op basis van zijn gelijkenis, die momenteel ook beschikbaar zijn via OpenSea en andere marktplaatsen.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Hoe ziet de toekomst eruit?

The Sandbox moet nog een vaste datum aankondigen voor het openen van de volledige ervaring, maar naar verwachting zal dit al eind 2022 zijn. De game begint eind 2021 met een beperkt “alpha” playtest-venster voordat het volledig wordt uitgebracht.

Op het moment van schrijven heeft The Sandbox twee alfatestperiodes gehouden, die elk enkele weken duren, met een kleine selectie van ervaringen die voor het publiek toegankelijk zijn. In het laatste gedeelte zijn er bijvoorbeeld meer dan 35 verschillende werelden om te verkennen, waaronder ervaringen van Snoop Dogg en SCMP, evenals het NFT-museum gebaseerd op de World of Women-beelden.

Hoewel het gratis is om te verkennen en te ervaren, komen alleen degenen die Alpha Pass NFT’s hebben gekocht in aanmerking voor tokenbeloningen voor het voltooien van missies. Met andere woorden, je moet geld uitgeven om geld te verdienen (tokens), maar het spel zelf is gratis.

Toen we de alfawereld verkenden, ontdekten we dat de meest meeslepende ervaringen die waren die waren ondergedompeld in de NFT- en Web3-cultuur, zoals het bovengenoemde museum en een museum versierd met NFT-kunstwerken uit verschillende collecties dansclub.

Aan de andere kant kunnen games met complexere spelmechanica, zoals vechten en springen, soms onhandig en ruw aanvoelen. Maar het is te vroeg. Naarmate de gamewereld vorm krijgt en er meer bouwers komen, zal er ongetwijfeld een grotere verscheidenheid aan dingen te zien en te spelen zijn. Hopelijk wordt de kwaliteit in de loop van de tijd alleen maar beter.

De Sandbox heeft momenteel al zijn NFT-middelen op het Ethereum-mainnet, maar is van plan te migreren naar Polygon, een sidechain-schaaloplossing, voordat de game volledig is gelanceerd, om de transactiekosten en het stroomverbruik te verlagen. Tussen deze verschuiving en de wens om LAND-eigenaren meer tijd te geven om te bouwen, kan een volledige game-release nog even op zich laten wachten.

“De metaverse moet door mensen worden gebouwd”, vertelde Sandbox-medeoprichter en COO Sebastien Borget in december 2021 aan Decrypt. “Zodra ze met onze tools bouwen, zal de ervaring die ze creëren klaar zijn voor het publiek – en we leven in de tweede laag en kunnen de ervaring op hun LAND publiceren – ik denk dat dat een goed moment zou zijn om te beginnen.”

Zelfs als het een paar maanden duurt, als het volledig is geactiveerd, is het waarschijnlijk nog steeds een van de meest prominente metaverse ervaringen. De aankondiging van Facebook stimuleerde de verkoop van LAND en schoot de prijs van het SAND-token van The Sandbox omhoog, maar Facebook’s eigen visie op de metaverse zou vele jaren kunnen duren om te materialiseren. Sandboxen kan grote voordelen hebben.

Leave a comment

Sign Up to Our Newsletter

Ritatis et quasi architecto beat

This Pop-up Is Included in the Theme
Best Choice for Creatives
Purchase Now