Skip to content Skip to footer

Wat is de Star Atlas metaverse?

Star Atlas is een multiplayer-metaverse met ruimtethema op basis van de Solana-blockchain. Het is ontwikkeld door Automata en stelt spelers in staat om “team te vormen, te organiseren en te strijden op onbekend terrein”, aldus de economische krant.

Star Atlas lanceert zijn eerste evenement voor het genereren van tokens in augustus 2021, met in-game-items die het concept van niet-fungible tokens (NFT’s) bevatten, waardoor gamers volledig eigenaar kunnen zijn van en beloningen kunnen verdienen met hun unieke activawinst. In het bijzonder is elk item in Star Atlas een NFT die is geregistreerd op de blockchain. 

star atlas metaverse tokens

Star Atlas heeft twee tokens die alle spelactiviteiten besturen: POLIS en ATLAS.

POLIS is een governance-token met een marktkapitalisatie van $ 14 miljoen, terwijl ATLAS een betalingstoken is met een marktkapitalisatie van $ 18 miljoen, volgens CoinGecko.

Spelers beginnen het spel door op NFT gebaseerde schepen te kopen voor het verkennen van de verre ruimte op de interne markt. Deze ruimteschepen met verschillende details, bemanningen en componenten zijn van cruciaal belang voor het vermogen van de speler om rivaliserende facties te bestrijden en activa te ontdekken die verspreid zijn over de Star Atlas-metaverse.

Star atlas ship metaverse

Star Atlas-gameplay

Volgens de overlevering van het spel zijn er drie verschillende facties in 2620: MUD, Ustur en ONI.

De MUD-regio wordt gecontroleerd door mensen en staat bekend om zijn vuurkracht; de Ustur-regio, die wordt bestuurd door bewuste robots, staat bekend om zijn torsokracht; de ONI-regio, een alliantie van buitenaardse rassen, staat bekend om zijn diplomatie.

Spelers kiezen een van de drie facties, een onomkeerbare beslissing over die specifieke portemonnee, en nemen deel aan voortdurende gevechten voor verkenning van de ruimte, territoriale verovering en politieke overheersing op de interstellaire kaart.

Het Star Atlas-team zet hun gameplay in modules en de enige module die kan worden gespeeld, is hun minigame genaamd “SCORE – Tier 0”.

In SCORE kunnen spelers hun middelen inzetten en hun factie helpen ATLAS in conflict te krijgen door hun ruimteschepen in te zetten.

Eenmaal ingelijfd, moeten spelers hun ruimteschip productief houden met voldoende brandstof, munitie, gereedschapskisten en voedsel om hun vloot volledig operationeel te houden.

Spelers kunnen in-game activa zoals schepen en grondstoffen kopen en verkopen op de Star Atlas-marktplaats. USDC kan worden gebruikt als betaalmethode voor het verhandelen van in-game items, maar ATLAS is de dominante valuta op de NFT-markt.

Wat is minder leuk aan Star Atlas?

In mijn ervaring komt de meest irritante eigenschap van Star Atlas voort uit de behoefte aan actief beheer bij het aanvullen van schepen.

Hoewel ik mijn ruimteschip soms zonder problemen bevoorraad, heb ik vaker geprobeerd mijn schip te bevoorraden dan ik zou willen, en de deal ging niet door, waardoor ik het opnieuw moest proberen.

Soms moet ik meerdere keren gedurende lange tijd proberen om mijn boot succesvol te bevoorraden.

Als de speler slechts één schip heeft, kan het bevoorradingsproces acceptabel zijn, maar voor anderen met meerdere schepen in de vloot kan bevoorrading erg pijnlijk en omslachtig zijn, aangezien de speler er niet voor kan kiezen om de hele vloot in één keer te bevoorraden.

Ik ging naar het discord-kanaal van de Star Atlas om mijn dilemma te bespreken: een veelbesproken probleem onder spelers.

Meerdere keren per week stellen spelers vragen over het bevoorraden van schepen in de Star Atlas Discord.

Star atlas metaverse solana

Er is een communitytool die bevoorrading met één klik mogelijk maakt, maar het officiële Star Map-team heeft deze functie niet ontwikkeld en staat spelers slechts toe om één schip tegelijk te bevoorraden.

Bovendien wordt het probleem van het bevoorraden van schepen vaak verergerd wanneer Solana congestieproblemen ondervindt, en om het nog erger te maken, wanneer de Solana-blockchain uitvalt, kunnen spelers niet bevoorraden of deelnemen aan de Star Atlas-wereld, wat al vele malen eerder is gebeurd.

Trouwens, mijn Solana Phantom-geld inpakken met genoeg geld om mee te doen, is ook vervelend. Als ik geen SOL in mijn Phantom-portemonnee heb, kan ik als speler geen factie kiezen, omdat voor deze eerste stap een kleine SOL-vergoeding vereist is.

Wanneer ik probeer SOL van Coinbase naar mijn Phantom-portemonnee te sturen, meldt Coinbase dat “verzenden/ontvangen mogelijk met hogere snelheden mislukken als gevolg van intermitterende prestatievermindering van het externe SOL-netwerk”. Phantom portemonnee na verschillende pogingen.

Wat is erg goed is aan de metaverse Star Atlas?

Wat me het meest verbaast, is dat de gameplay van Star Atlas’ SCORE alleen bestaat uit spelers die schepen kopen, ze toevoegen aan de vloot van hun factie, ATLAS verdienen en de schepen aanvullen met spelmiddelen, aangezien ik meestal staking niet koppel aan gameplay.

Star Atlas-gilde Aephia Industries drukte een soortgelijk gevoel uit in hun SCORE-gids en zei: “Star Atlas is nog geen Play-2-Earn-game, omdat er niet echt te veel games bij betrokken zijn.”

Ook dacht ik aanvankelijk dat dit spel speelbaarder zou zijn dan het nu is vanwege drie statistieken: POLIS en ATLAS hebben een gecombineerde marktkapitalisatie van ongeveer $ 32 miljoen, een spelersbestand van meer dan 95.000 en een cumulatieve totale activawaarde van meer dan $ 105,00 miljoen USDC voor drie facties.

Met miljoenen dollars en bijna 100.000 spelers dacht ik dat de gameplay veel breder zou zijn, en het verbaast me dat de huidige gameplay beperkt is tot minigames.

Terwijl marktkapitalisatiegegevens van POLIS en ATLAS afkomstig zijn van CoinGecko, komen andere zelfgerapporteerde statistieken rechtstreeks van de Star Atlas-factiepagina. Bovendien geven de enorme spelersbasisstatistieken van Star Atlas niet aan of spelersnummers op een bepaalde dag, week, maand of de hele tijd spelen.

De toekomst van de metaverse Star Atlas

Om het gebrek aan uitbreidbare gameplay aan te pakken, kondigde het Star Atlas-team op 13 mei zijn volgende grote browser-gameplay-mod aan, SCREAM, een acroniem voor “Ship Configuration, Resource Extraction, and Missions”.

Volgens de onlangs uitgebrachte Star Atlas zal “The Scream” “de eerste keer zijn dat spelers hun schepen gebruiken om te vechten voor de toekomst van hun factie door leuk, actief, herhaalbaar en winstgevend on-chain play”. “Onze functies zullen worden uitgevoerd en opgelost op de blockchain, van het aanvallen van sterrenbases tot het oogsten van hulpbronnen en zelfs de locatie van uw vloot”, voegde het team eraan toe.

In SCORE worden spelers beloond voor het toevoegen van hun schepen aan de vloot van hun factie, terwijl in SCREAM spelers worden beloond op basis van de waarde die hun acties in oorlogen en veldslagen voor hun factie creëren.

Volgens Aephia Industries zal SCORE, wanneer SCREAM over een paar maanden wordt gelanceerd, langzaam worden stopgezet.

De belangrijkste kenmerk van Star Atlas

Het belangrijkste kenmerk van Star Atlas is de gemeenschap.

De Star Atlas-gemeenschap op Discord heeft meer dan 172.000 leden waarmee bijna elk moment van de dag kan worden gechat, terwijl het Twitter-account meer dan 300.000 volgers heeft en duizenden mensen blijven deelnemen aan hun Twitter-ruimte, zoals 5 The one on the 20th.

Ik kreeg niet alleen technische ondersteuning wanneer ik hulp nodig had bij het navigeren door Star Atlas, maar ik ervoer ook een inclusieve gemeenschap waar spelers zich gemakkelijk thuis konden voelen in de hele Star Atlas-gemeenschap.

Elke keer dat iemand mijn vraag over het spel beantwoordt en mijn probleem oplost, waardeer ik dat iemand genoeg om me geeft om me te helpen het spel op de juiste manier te spelen.

Dit helpt het officiële Star Atlas-team ook om updates op hun mediapagina’s te plaatsen om de betrokkenheid en ondersteuning van de gemeenschap te bevorderen.

De officiële gameplay moet nog worden uitgebracht, maar spelers hangen nog steeds rond, of het nu in-game, Discord of Twitter is.

De gemeenschap is het hart en de ziel van een legitieme Web 3-organisatie en dankzij de zorg van de leden van de Star Atlas-gemeenschap is het gemakkelijk om ze te herkennen als de beste eigenschap van Star Atlas.

Over het algemeen was Star Atlas niet mijn favoriete spel om te spelen vanwege de beperkte gameplay en de problemen die ik had met het bevoorraden van mijn schepen. Het is echter leuk om deel uit te maken van de Star Atlas-gemeenschap, dus ik ben benieuwd wat de toekomst voor Star Atlas in petto heeft.

Leave a comment

Sign Up to Our Newsletter

Ritatis et quasi architecto beat

This Pop-up Is Included in the Theme
Best Choice for Creatives
Purchase Now